Германският канцлер Олаф Шолц говори в Бундестага и заяви необходимостта да

...
Германският канцлер Олаф Шолц говори в Бундестага и заяви необходимостта да
Коментари Харесай

Шолц: Трябва да помогнем на Украйна, но и да търсим начини за прекратяване на войната

Германският канцлер Олаф Шолц приказва в Бундестага и съобщи нуждата да се намерят способи за преустановяване на войната в Украйна, пише Би Би Си, цитирайки Агенция Франс Прес.

" Наред с ясната поддръжка за Украйна, време е да създадем всичко допустимо, за да проучим по какъв начин можем да стигнем до обстановка, в която тази война да не продължава безпределно ", сподели канцлерът, представен от Агенция Франс Прес.

В тази връзка Шолц удостовери готовността си да беседва с Владимир Путин. " Затова също по този начин е вярно, че ако ни помолят, ще приказваме с съветския президент ", цитира ДПА.

По време на тези вероятни договаряния " в никакъв случай " няма да се вземат решения " без знанието на Украйна и без съгласуваност с нашите най-близки сътрудници ", акцентира Шолц.

Партиите, които съставляват ръководещата коалиция в Германия, губят известност, до огромна степен заради две антисистемни партии, които се застъпват за преустановяване на военната помощ за Украйна и договаряния с Путин: крайнодясната Алтернатива за Германия и левицата и Съюзът на Сара Вагенкнехт. "
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР